keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Vw caravelle jakopään hihnan vaihto

Auto nosturille nostaa ottaa apu kuskin puolen etu rengas irti ja sisälokasuoja.

Moniura hihna irrottaa kiristimessä on jousi systeemi että saapi kiristimen löysättyä, irrottaa ilman putsari ja ahtimelta putket ja sitten jakopään ylä suoja muovi pois se on vain klipseillä.

Seuraavaksi puretaan keulaa ensimmäisenä irrotetaan yläpalkki missä syyläri on kiinni, sitten etupuskuri irti ja lohkolämmittimen pistoke ja puskurin takaa palkki pois sitten jäähytys pakettia nostaa ja ottaa sen palkin pois ja sitoo syylärin johonkin kiinni että ei pelkkien letkujen varassa roiku.

Sitten ruiskupumpun hihnan voipi irrottaa sieltä nyt se sopii sieltä välistä poiskin kun ei oo syyläri tiellä.

Sitten irrottaa venttiilikansi ja pyörittää kone merkkeihinsä, sitten kun se on merkeissä löysätä ruiskupumpun kiristin ja ottaa hihna pois.

Sen jälkeen kampiakselin hihnapyörän pultti auki ja pois, sitten jakopään alasuoja irti sen kiristimen pultti löysätä ja ottaa hihna pois. Vesipumppu irrottaa seuraavana aukasemalla pultit ja raottamalla vesipumppua että nesteet valuvat pois sitten raaputtaa tiiviste pinta puhtaaksi ja uusi pumppu laittaa kiinni.

Seuraavana vuorossa jakopään hihna laittaa se paikoilleen kiristintä kääntää kun se on löysällä, kääntää se merkkiinsä ja kiristää että se lukittautuu. Seuraavana tarkistaa että merkit on kohakkain, sitten ruiskupumpun kiristimet vaihtaa ja laittaa hihna kiinni ja kiristin.

Sitten se pumppu pitäisi kellottaa otetaan sieltä tulppa irti laitetaan adapteri ja kiristetään siihen semmonen tappi jonka päässä on kellon näköinen mittari.

Sitten pyörittää konetta vähän edes takaisin että mitä lukemaa se kello näyttää sitten se jos näyttää liian myöhäistä niin kiristintä pyöräyttää vähän takaisin päin. Ja kun pumppu on kellotettu voipi ruveta kasaamaan sitä niin kuin aiemmin purki.

Tietysti tosin jäähdytys järjestelmä ilmata siinä samassa.

(Pahoittelen kuvien uupumista kun en muistanut ottaa hirveästi, ja ei niistä kuvista oisi saanut selvää mitä olin ottanut)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti